Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг. Делото се гледа днес. Според магистратите Вълов не бива повече да заема поста, защото може да попречи на събирането на доказателства.

Сред мотивите е и заплахата към репортера на „Зов нюз” Христо Гешов, който в свое разследване разкри нарушенията на закона при обществената поръчка за т.н. „Топъл обяд”.

Припомняме, че след разследване на “Господари на ефира” и “Зов нюз” прокуратурата се самосезира. Кметът на Червен бряг беше задържан при

мащабна акция на специализираната прокуратура, ГДБОП, полиция и жандармерия.

Ден по-късно на Вълов му беше повдигнато обвинение и му беше наложена мярка парична гаранция в размер на 75 хиляди лева.

Съдът мотивира отстраняването от длъжност на Вълов с това, че са налице достатъчно основания да се счита, че служебното положение на обвиняемия ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Този извод се извежда от отговорното служебно положение на обвиняемия и правомощията му да ръководи дейността на цялата общинска администрация.