Откраднаха близо 400 000 лева от инкасо автомобил във Враца.

Кражбата е станала днес, малко преди 12:00 часа на паркинга на хипермаркет „Лидъл“ до автогарата в града.

Това съобщиха на съвместен брифинг окръжният прокурор Владимир Сираков и директорът на ОДМВР-Враца старши комисар Цветко Нинов.

„Парите са изнесени с чували, а крадците са напуснали паркинга с автомобил“, заяви Нинов и обясни още, че до момента все още се извършва оглед на местопроизшествието и не може да бъде уточнено как точно е извършен обирът.

Той обясни, че по закон в инкасо автомобила е трябвало да има човек, а двигателят да работи, но в случая колата е оставена без наблюдение.

Служителите на охранителната фирма влезли в обекта да извършат инкасо дейността си и при излизане от там видели, че една от ключалките на буса е взломена и от него липсва огромна сума пари. Мъжете се обадили първо на отговорника на фирмата, който пристигнал на мястото, а едва след 30 мин. се обадили на полицията.

Веднага след сигнала, на местопроизшествието пристигнали униформените, които отцепили района и започнали оперативно-издирвателни действия, а малко след това поставили и града под обсада.

Установено е, че е преодоляна преграда, след което са взети чувалите с парите, като старши комисар Нинов поясни, че парите са само на врачански фирми.

В момента на мястото тече оглед, разпитват се свидетели и се проверяват камери от обекта.

Видеонаблюдение на самия паркинг обаче няма.

Директорът на ОДМВР-Враца заяви още, че до момента няма конкретен заподозрян, но се работи по всички версии.