Кандидатите за депутати от листата на ГЕРБ-СДС – д-р Мартин Харизанов, з.м.с. Дамян Петров и Мартин Стойчевски се срещнаха с представители на спортните клубове във Враца.

На срещата присъстваха кметът на Враца Калин Каменов, зам.-кметът Александър Владимиров, членовете на постоянната комисия по “Спорт, туризъм и младежки политики” в Общински съвет – Враца Момчил Калистратов, Ангел Иванов и Ирина Иванова, както и общинският съветник Румен Петков.

Срещата откри кандидатът за депутат д-р Мартин Харизанов:

“Виждате, че ние сме обединени и работим заедно.

Фактът, че г-н Борисов посети нашия град няколко пъти през последната година и половина, и откри предизборната кампания на ГЕРБ-СДС именно от Враца е достатъчно показателен за това какво ще се случва в нашата област при правителство на ГЕРБ-СДС.

Управлението на България през последните две години е истинска катастрофа и това се отразява и на спортните клубове.”, каза Мартин Харизанов.

Той допълни още, че за да може отново да се върне стабилността в държавата и спортните клубове да развиват своята дейност спокойно и да излъчват шампиони, на 2 април ГЕРБ-СДС трябва да има силна преднина пред основния си опонент “ПП-ДБ”, който е и виновникът за състоянието на държавата в момента.

Кандидатите за народни представители  Дамян Петров и Мартин Стойчевски подкрепиха казаното от Харизанов, като Дамян Петров сподели, че през последната  година спортните клубове не само във Враца, но и в цялата страна изпитват сериозен проблем поради липсата на държавна политика, ориентирана към спорта. В качеството си на заместник-председател на Българска федерация по автомоделни спортове – БФАМС , той има преки наблюдения над състоянието на спортните клубове.

Мартин Стойчевски подчерта, че всички кандидати за депутати в листата на ГЕРБ-СДС обръщат специално внимание на спорта, тъй като Враца е с традиции в почти всички спортове и състоянието на клубовете е от изключително значение за развитието на децата на Враца.

Областният председател на СДС във Враца и зам.-председател на ОбС Ирина Иванова заяви, че неслучайно на тази среща са трима общински съветници, представители на Комисията по спорта.

За нас е приоритет и са изключително важни инвестициите в спорта, но за съжаление през последните години и особено през последната една година не можем да реализираме редица проекти поради липса на финансиране. Искаме да финансираме не само рехабилитация на спортна инфраструктура, искаме да изграждаме нови зали, да подпомагаме дейности, но това просто не е възможно”, каза Ирина Иванова и допълни, че колкото и усилия да полага местната власт, без подкрепата на държавата няма как да реализира нови проекти и активно да подпомага спортните клубове.

“Правим всичко възможно, но редица проекти , ориентирани към спорта в община Враца и касаещи спортната инфраструктурата са стопирани, поради това че държавата не работи”, допълни още тя.

Кметът на Враца Калин Каменов каза, че прави и невъзможното, включително и сега се опитва да работи със служебното правителство за подкрепа на спорта в общината, но без бюджет нещата се случват изключително трудно. Той каза, че за първа година община Враца работи в края на март без бюджет и добави, че има подготвени проекти, които чакат национално финансиране. Калин Каменов обяви отново спортните обекти, които общината ще ремонтира със собствени средства.

“Знаем, че това не е достатъчно и няма да се откажа да търся съдействие. Но за да се случат нещата, трябва да направим своя разумен избор.

Заместник – кметът Александър Владимиров подкрепи казаното от кмета Каменов и бе категоричен, че техният екип прави всичко възможно да подпомага финансово дейностите на спортните клубове от спортната програма на общината.

Общинският съветник Ангел Иванов бе категоричен, че без представител в парламента няма как да бъдат реализирани редица проекти, които чакат национално финансиране и поради тази причина трябва да се направи всичко възможно на 2 април спортът във Враца да има свой представител в министерство на спорта.

Председателите на спортните клубове във Враца проведоха изключително сериозен разговор с присъстващите- кандидатите за народни представители, кмета, зам-кмета и общинските съветници от постоянната комисия по “Спорт, туризъм и младежки политики” в общината, като заедно разискваха конкретни проблеми и заедно коментираха възможните им решения.

д-р Мартин Харизанов пое ангажимент проблемите на местните спортни клубове да имат чуваемост в парламента, като отбеляза, че пречките за развитието на клубовете са еднакви и в национален план.

От изключителна важност е на 2 април подкрепата за ГЕРБ-СДС да бъде силна, за да може това да е ясна заявка и за местните избори, които предстоят тази есен. Нашият кмет Калин Каменов работи целенасочено за развитието на общината. Резултатът от неговото добро и разумно управление най-ясно личи от факта, че демографска криза тук няма и дори се наблюдава увеличаване на населението в общината. Аз съм сигурен, че Калин Каменов отново ще бъде кмет, но е изключително важно, за да може да работи по същия начин, по който го е правил и досега, ГЕРБ-СДС да получи възможност да състави правителство.

През последните години ние видяхме, че към хората не само в нашата община, а и в областта бе проявен истински реваншизъм от партиите на “промяната” , само защото кметовете са от ГЕРБ. Това трябва да не бъде допускано отново, за да може да се случи докрай положителната промяна, за която Калин Каменов и неговият екип продължават да работят и сега, но в много трудни условия.

Същата е ситуацията и в останалите населени места от областта, ” каза Мартин Харизанов и допълни, че врачани имат силен спортен дух и ги призова да го покажат на 2 април, като гласуват за стабилна България с мисъл за развитието на област Враца и община Враца.

Гласувайте за ГЕРБ-СДС с №2 за стабилна България отново.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.