Две години и половина условно присъди съда на 64-годишния М.Б. , блудствал със 74 -годишна, безпомощна жена.

Съдът е признал за виновен подсъдимия М.Б. обвинен от Районна прокуратура – Оряхово за извършено от него престъпление по чл. 150, ал. 1, алт. 1 и алт .3 от Наказателния кодекс.

Подсъдимият М.Б. живее в гр. Оряхово, като бил в добри съседски отношения със седемдесетгодишна жена, която през м. септември 2017 г. получила исхемичен мозъчен инсулт. Вследствие на заболяването си тя не можела да се придвижва сама и за болната се грижели синът й, който бил неин домашен асистент.

Около 16.00 ч. на 13.12.2018 г. възрастната жената била сама в дома си и гледала телевизия.

Неочаквано в стаята й влязъл съседът й – подсъдимият М.Б., във видимо нетрезво състояние. Той веднага се насочил към леглото й с вулгарни заявления и започнал да извършва блудствени действия без съвкупление с безпомощната жена.

Тя се опитала да го отблъсне, но поради заболяването си съпротивата й била неефективна. Насилникът блъснал пострадалата, при което тя паднала по гръб на леглото. В състояние на уплаха тя започнала да вика за помощ, но това не спряло насилника.

По същото време се прибрала живеещата наблизо сестра на пострадалата, която чула виковете й и се насочила към дома й. При внезапната й поява подсъдимият бързо излязъл. Веднага след това бил подаден сигнал до органите на реда. Вследствие на преживяното възрастната жена се почувствала зле и била транспортирана за оказване на спешна медицинска помощ.

Пострадалата била освидетелствана от лекар, при което били установени отоци в областта на лицето и кръвонасядания на различни места по тялото й.

В хода на разследването е било установено, че мъжът многократно влизал в домовете и на други самотно живеещи лица.

Районният съд в гр. Оряхово е наложил на М.Б. наказание  „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 6 месеца с тригодишен изпитателен срок. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция.