Бизнесдама от Берковица получи 3 години условно от окръжния съд в Монтана за това, че е взела 348 000 лева от европейски фондове, за да построи къща за гости, която съществува само на книга, съобщават от пресслужбата на съда.

Обвиняемата Дениса. И. С. като собственик на еднолична фирма „Б . Д. И“. представила в Държавен фонд „Земеделие“ сметка за изграден в Берковица обект „Къща за гости Е.“, разрешително за въвеждане в експлоатация на обекта, протокол между строителя и инвеститора за извършени строителни работи, удостоверение за категоризация на обект, декларация, че цялата инвестиция е завършена в одобрения срок, без реално да има изграден обект и дори без да съществуват такива документи

При проверка експертите на ДФ“ Земеделие“ установили, че представените документи са неверни и по случая било образувано досъдебно производство. Пред съда Дениса, която е с висше образование и неосъждана, се призна за виновна, че представила неверни сведения, за да получи средства в размер на 348 000 лева от Еврофондовете по мярката „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия “ и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 10 месеца „Лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок.