Обвиняем за причиняване на телесна повреда на жена в условията на домашно насилие остава в ареста по искане на Районна прокуратура – Видин

Днес, 18.08.2023 г., по искане на Районна прокуратура – Видин съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Д., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

В хода на разследването по досъдебното производство са събрани доказателства за авторството на деянието.

На 15.08.2023 г. в къща в с. Тошевци, община Грамада, 35-годишният Д.Д. нанесъл на Т.Т. удари с ръце и крака по лицето и тялото. С действията той причинил на пострадалата болка и страдание.

Побоят е извършен в условията на домашно насилие. В продължение на 7 месеца обвиняемият съжителствал с жената на семейни начала. Установени са и други случаи, в които Д.Д. проявявал вербална агресия спрямо Т.Т., докато живеели заедно в гр. Варна.

Престъпното деяние е с висока степен на обществена опасност, касае се за проява на непровокирана агресия спрямо жена, с която извършителят съжителствал, както и за умишлено деяние, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Съществува реална опасност той да се укрие и да извърши престъпление.

Обвиняемият Д.Д. е с висока степен на обществена опасност. Осъждан е 9 пъти. Последното му наложено наказание „лишаване от свобода“ той е изтърпял през 2022 г.

Разследването по делото продължава под надзора на прокуратурата.

 

Лана Мумджиева