Районният съд – Пловдив  остави в ареста 41- годишния Йордан Цветанов от Враца, който заля с киселина 52- годишната гадателка от Пловдив.

Съучастникът му Веселин Вълчанов на 51 години бе пуснат под парична гаранция от 1 500 лева. Двамата обвиняеми скриха лицата си при влизането в съдебната зала и отрекоха обвиненията към тях.

“Не съм извършил подобно престъпление, искам да се грижа за семейството си”, каза Йордан Цветанов.

Вълчанов обясни, че също няма нищо общо с престъплението.

И двамата са от Враца, а разследването установи, че действията им са били предварително и внимателно подготвени. Пострадалата жена  е в болница с трета степен изгаряния по лицето, шията, гръдния кош, корема и крайниците.
По делото са извършени голям обем действия – разпити, доказателства, химически експертизи, разпознавания. Разполагаме с движението на автомобила на двамата от Враца до Пловдив и обратно, с данни от телефонни разговори с пострадалата, каза прокурор Атанас Илиев.
Една от експертизите е потвърдила сярна киселина по маратонка. Той добави, че продължават събирането на доказателства по делото.
Адвокат Стоян Янков, който защитаваше Веселин Вълчанов остана доволен от решението на съда и заяви, че няма преки доказателства за съучастието му.
Решението на Районния съд подлежи на протест и обжалване.
Снимка: БНР