Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петима обвиняеми – Д. Д., А. Й., Т. Т., К. И. и Ж. И. Те са привлечени в качеството на обвиняеми от Окръжна прокуратура – Враца за това, че в периода от 2020 г. до 25.01.2024 г. в гр. Враца и в други населени места от врачанска област е била организирана и ръководена престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества, и те в различни роли са съпричастни към тази престъпна дейност.

В Окръжен съд – Враца днес бяха образувани две частни наказателни дела, след внесени от Окръжна прокуратура – Враца две искания за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ – с едното искане спрямо обвиняемите Д. Д. и А. Й., а с другото спрямо Т. Т., К. И. и Ж. И. 

След като взе предвид материалите, събрани в досъдебното производство, разгледа доводите, залегнали в искането на прокуратурата и изслуша аргументите на страните, съдът постанови и спрямо петимата обвиняеми да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, тъй като са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това.

Определенията на съда подлежат на незабавно изпълнение с привеждане на обвиняемите в следствения арест към Затвора – Враца.

Определенията на Окръжен съд – Враца може да се обжалват и протестират в тридневен срок пред Апелативен съд – София.

Снимката е илюстративна.