Окръжен съд – Монтана наложи постоянна мярка „Задържане под стража“ на 28 годишен жител на село Габровница – обвиняем по досъдебно производство за умишлено убийство в село Габровница.

На 15 юли вечерта, след употреба на значително количество алкохол,  Л. С. А заедно с негов приятел се скарали със семейството на  В. К. Д./58 г./ и  започнал масов бой.

Според събраните досега доказателства при размяната на удари Л. С. А. ударил в главата  В. К. С., който паднал на земята. Мъжът починал, а Л. С. А. бил задържан от служители на МВР и срещу него било образувано досъдебно производство.

При разпита му като обвиняем Л. С. А. се е признал за виновен за извършеното престъпление. Окръжна прокуратура – Монтана е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия.

След като се запозна с документите по делото и изслуша прокурора, свидетел, защитата на обвиняемия и него, Окръжен съд обяви искането на прокуратурата за основателно и го уважи.

Според магистратите по случая е налице обосновано предположение, че Л. С. А е извършител на тежкото престъпление, за което е обвинен и за което законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Съществува и реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като е осъждан за престъпления от общ характер, а последното му деяние е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане, мотивира се съдът и наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Л. С. А.

Определението на съда може да се обжалва в тридневен  срок пред  Апелативен съд – София.