Окръжен съд – Враца остави в ареста мъж, обвинен в убийство и незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Днес Окръжен съд – Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В. Г. Спрямо него са повдигнати две обвинения. Той е обвинен в това, че на 22.04.21 г. в с. Манастирище със средство опасно за живота на мнозина – пистолет – умишлено е умъртвил К. Т. (33 г.) от същото село. Обвинен е и за това, че без надлежното разрешение е държал огнестрелно оръжие – пистолет и 115 броя патрони от различен калибър.

Отчитайки все още началния етап на разследването, Врачанският окръжен съд прие наличието на обосновано предположение за съпричастност на В. Г. към двете деяния, в които е обвинен на настоящия етап от разследването. Също така при по-лека мярка за неотклонение съдът прие, че има реална опасност той да извърши престъпление. Съдът не прие, че обвиняемият може да се укрие, тъй като има постоянен адрес и до настоящия момент липсват данни да се е укривал от правораздавателните органи.

Определението подлежи на незабавно изпълнение с привеждането на обвиняемия в Следствения арест на гр. Враца. Определението на Окръжен съд – Враца може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – София в тридневен срок.