Тричленен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определение на Районен съд – Козлодуй, с което спрямо Румен Сашов е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът остави без уважение жалбата на защитата на обвиняемия срещу определението на Районния съд в Козлодуй.

Срещу Румен Сашов е повдигнато обвинение във връзка с това, че за времето от 1 юни 2021 г. до 23 август 2021 г. в с. Рогозен е засадил и отглеждал 32 растения с различни размери и височина от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Отчитайки все още началния етап на разследването и събраните към момента преки и косвени доказателства, Врачанският окръжен съд, също като Козлодуйския районен съд,

приема наличието на обосновано предположение за съпричастност на Румен Сашов към престъплението, в което е обвинен.

Въззивната инстанция напълно споделя и изводите на първоинстанционния съд, че наличните доказателства сочат за реална опасност обвиняемият да извърши престъпление в случай на определяне на по-лека мярка за процесуална принуда спрямо него. 

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно.

Припомняме, че само ден след като полицията откри растенията на Сашов, канабис бе намерен и в двора на Димитър Коларски-Генерала.

След като “Зов нюз” написа, че “Генерала” е тъст на кмета на Рогозен Кюковски от ВМРО, последваха обиди, обвинения в поръчка и заплахи към журналистите от медията, изразяващи се в почти всекидневен телефонен тормоз.

В дома на “Генерала” полицията е открила 119 броя растения, засадени в двора на имота, с височина от 1,15 м. до 3,10м.

Според бюлетина на полицията, при полевия тест растенията са реагирали на канабис.

Димитър Коларски-Генерала е криминално проявен и осъждан.