Днес, 06.01.2023 г., съдът разгледа искане на Окръжна прокуратура – Видин за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите за убийството на мъж в с. Гъмзово.

Тримата непълнолетни – А.К., Н.Г. и К.С., са привлечени към наказателна отговорност за това че, на 02.01.2023 г. на ул. „Хан Кардам“ в с. Гъмзово, област Видин, умъртвили 59-годишния Б.Б.

В хода на разследването са извършени оглед, претърсване и изземвания, разпити на свидетели. Към материалите на делото са приобщени справки за лоши характеристични данни на А.К., Н.Г. и К.С.

Тримата обвиняеми са направили самопризнания. Събрани са доказателства за виновността им.

Съдебният състав прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за авторството на престъпното деяние от страна на обвиняемите. Отчетена е тежестта и характерът на извършеното престъпление – непълнолетните лица убили безпричинно с ръце и крака възрастният мъж. Взети са предвид данните, получени от свидетелските показания, относно отправяни от тях предупреждения за саморазправа. Съществува реална опасност А.К., Н.Г. и К.С. да се укрият или да извършат престъпление.

С тези мотиви Окръжен съд – Видин взе мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.