Окръжен съд – Монтана потвърди определение на Районен съд – Берковица, с което е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 29 годишен  мъж, обвинен в нападение и нанасяне на удар на служител на МВР.

Според документите по делото на 1 ноември 2023 г. вечерта в квартал „Изток“ в град Вършец избухнал скандал и сбиване между голяма група жители на квартала.

За да възстановят реда на мястото пристигнали служители на МВР, но част от лицата не се подчинили на униформените, нахвърлили се върху тях и обвиняемият Р. С. Г. нанесъл удар на 49 годишен полицай. Р. С. Г. е бил арестуван, срещу него е образувано досъдебно производство, а на 2 ноември 2023 г. по искане на прокуратурата Районен съд – Берковица му е наложил мярка за неотклонение“ Задържане под стража“, която той е обжалвал.

След като се запозна  с документите по делото и изслуша представителя на прокуратурата, обвиняемия и защитата му, Окръжен съд – Монтана  обяви жалбата за неоснователна  и потвърди определението на Районен съд – Берковица, с което на Р. С. Г. – 29 годишен, безработен, осъждан, е наложена най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“.

Определението на съда не подлежи на обжалване.

Снимката е илюстративна.