На 16, 17 и 18 септември в Ботев парк ще се проведе така дългоочакваният Фестивал на занаятите и изкуствата – Козлодуй 2022 г.

Община Козлодуй организира събитието за четвърти път.

Празничните фестивални дни ще бъдат изпълнени с богата културна програма, включваща фолклорни концерти на любители и професионалисти, огнени танци, нестинари и др. Форумът ще включи изложение-базар на занаятчии, майсторски работилници и ателиета.

Във фестивала ще се включат читалищата, пенсионерските клубове и младежките организации в община Козлодуй, които ще представят различни школи и работилници за малки и големи, както и много други забавления. В неделния ден по традиция ще се състоят интересни и вълнуващи фермерски игри.

В концертните програми ще участват: хор „Нуша”, гр. София, ансамбъл „Дунав”, гр. Видин, оркестър „Канарите”, Христо Косашки и танцова формация, самодейни фолклорни състави, Руси Русев, Преслава и други.

През трите празнични дни е планирано да има видеозаснемане и фотозаснемане на събитието. Заснетите материали ще бъдат излъчвани и качвани в социалните мрежи, в сайта на общината, както и в сайтове на национални медии.

Жителите и гостите на общината ще могат да ползват безплатен градски транспорт до Ботев парк и обратно. Графикът ще бъде качен допълнително.

В случай, че бъдат въведени противоепидемични мерки, организацията на фестивала ще бъде съобразена с тях.

Очакваме Ви на 16, 17 и 18 септември на едно неповторимо изживяване – Фестивал на занаятите и изкуствата!

Вход – свободен.

В създаденото събитието ще се качва актуална информация за Фестивала, както и представяне на занаятчиите, участници в изложението-базар.