Пореден фалстарт за знаковото дело за зловещото убийство на Андреа от Галиче.

Припомняме, че то е под наблюдението на главния прокурор Иван Гешев, а съчувствие към семейството на Андреа изказа премиерът Бойко Борисов.

Показните актове на загриженост обаче приключиха още с опита за старт на делото по същество.

След като адвокатът на призналия умишлено убийство Олеков обжалва разпоредителното заседание и поиска делото да се гледа по бързата процедура (въпреки че законът не позволява това), се прокрадна и информацията за неговото напускане на адвокатската колегия.

Защитникът на Аксел Олеков, адв. Владимир Илиев е изказал намерение да подаде заявление за отписване от Врачанската адвокатска колегия.

Това разбра “Зов нюз” от свои източници. Заявлението му се очаква да пристигне в писмен вид в началото на следващата седмица.

Ако това се случи, Олеков ще остане без втори служебен защитник, което на практика може още да протака процеса срещу него, ако следващият му адвокат реши да се запознае с делото.

Припомняме, че срещу адв. Илиев тече дисциплинарна преписка, заради грубо отношение към разследващ полицай, а през 2014 г. правата му са били отнети за 4 месеца, отново заради грубо отношение.

Тогава му е била наложена и глоба за дребно хулиганство.

В момента срещу адвоката тече и съдебно дело, отново свързано с непристойното му поведение срещу служител на реда.

Мария Димитрова