Наблюдаващият прокурор от териториалното отделение в Кула при Районна прокуратура-Видин привлече в качеството на обвиняем 32-годишния Е.М. за извършено от него престъпление.

Досъдебното производство е било образувано след постъпил сигнал за нападение над 75-годишния Д.М. Около 22 ч. на 6 юни в района на къща на ул. „Мико Нинов“ в Грамада, обвиняемият Е.М., в съучастие с непълнолетните Р. В. и М. С., отнели 10 бали ливадно сено от възрастния мъж. Тримата употребили сила спрямо него, удряйки го с ръце и крака по тялото.

Около полунощ извършителите се върнали на местопрестъплението и отново нанесли удари на пострадалия, като използвали и парче дърво. Те преровили къщата му, отнели 90 лева, мобилен телефон, мъжко яке, три ножа и ръчен часовник.

генерал агрохимикали

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествието, разпознавания, претърсване и изземване. Вещите, предмет на престъплението, са установени и иззети.

Понастоящем Е.М. е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Е.М. Той е криминално проявен и многократно осъждан.