Не един, а още двама нови инвеститори отварят заводи във Враца.

Добрата новина съобщи за “Зов нюз” кметът Калин Каменов. Освен втория завод, за който говори министърът Караниколов в ефира на БТВ тази вечер, Българо-американска компания също ще разкрие работни места.

Фирмата – инвеститор вече е закупила терена, на който ще бъде построен заводът. Земята е  придобита от частен собственик. Преговорите са финализирани. 

В началото на февруари във Враца ще пристигнат и собствениците на втората компания , за да бъдат приключени преговорите. 

Международната компания работи в сферата на автомобилната индустрия. Във Враца ще се произвеждат гумени елементи за всички световни марки.  

Инвеститорът се е двоумял между два български града, но след упорити преговори и съдействието на министър Караниколов и премиера Борисов, чуждестранната компания е избрала Враца. 

Инвестицията е факт  благодарение на непрестанните усилия на кмета и неговия екип,  както и добре изградената им стратегия за привличане на чужди инвеститори. 

Няколко хиляди ще бъдат новите работни места в трите завода.

“По време на преговорите съм говорил с всеки един от инвеститорите за достойно заплащане на труда на работещите. “, каза Калин Каменов. 

Кметът допълни още, че по този начин ще има възможност да се върнат и хората, напуснали града заради липса на работни места, както и безработни от региона да получат шанс да започнат работа. 

Така Враца от град с липсваща икономика, започва да се превръща в лидер в цяла Северна България. 

СЕБН