Областният управител Малина Николова, заедно с директора на Областно пътно управление – Враца инж. Веселин Николов и експерти по пътно строителство, провериха изпълнението на стартиралите ремонтни дейности на път III–306 Селановци – граница Кнежа в област Враца.

Ремонтът на пътната отсечка от републиканската третокласна мрежа е належащ, поради високата натовареност и е една от основните пътни артерии, свързващи областите Враца и Плевен. Участъкът от трасето, което се ремонтира е с дължина 7,35 км.

Усилено и в срок се работи на участъка, като са изпълнени дейности по разчистване на пътното платно от растителност, профилиране на банкети, изпълнение на дълбоки ремонти, както и полагане на битумизиран трошен камък. В момента се извършва полагане на новите асфалтови пластове. Предстои изпълнение на вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка и поставяне на нови ограничителни системи.

Фирмата-изпълнител е „Пътинженеринг“, а срокът за извършване на ремонта е 15 октомври 2020 г.

Ремонтът на пътната отсечка от републиканската третокласна мрежа е част от изпълнението на поетите ангажименти от страна на правителството на премиера Борисов и на регионалния министър Петя Аврамова към Северозапада.

В рамките на строителния сезон на територията на област Враца се рехабилитират второкласни и третокласни пътища на 63,64 км от републиканската пътна мрежа: Селановци – Кнежа; Бяла Слатина – Търнак – граница Плевен; Бяла Слатина – Търнава – Алтимир; Мездра  – Роман; Ребърково – граница София.