Започват дейности за ограничаване на скоростта на проблемния пътен участък на входа на село Гложене.

Ще се търси решение и за частта от улица „Ленин“ в населеното място ,която се наводнява след валежи и също е предпоставка за катастрофи.

Тези мерки бяха набелязани на среща, провела се в кметството на с. Гложене, на която присъстваха заместник областния управител на област Враца Красимир Колев, двама експерти от Държавна агенция по безопасност на движението по пътищата, директорът на Областно пътно управление – Враца, началникът на РДНСК – Враца, представител на община Козлодуй, главният инженер на „ВиК“ ООД – Враца и кметът на селото Петко Петков.

генерал агрохимикали

На срещата бе обсъдено състоянието на пътната инфраструктура и безопасността на движението в населеното място във връзка със зачестилите тежки пътно-транспортни произшествия в южната част от  пътен участък от Републикански път III–101 на ул. „Ленин“ № 34.

На място беше проверено състоянието на пътния участък, на който са станали над 5 тежки катастрофи със загинал пътник,  повредена инфраструктура, разрушени огради и стени на къщи.

Представителите на ДАБДП набелязаха конкретни мерки, след реализацията на които се очаква този дългогодишен проблем, създаващ ежедневни опасности за здравето и живота както на пътуващите, така и на жителите на селото, да бъде трайно разрешен.

Без забавяне ще започнат дейности за ограничаване скоростта на движението на МПС в този участък.

Жителите на с. Гложене настояват да се постави постоянна камера за видеоконтрол, тъй като основната причина за катастрофите е скоростта, с която се движат водачите – много над разрешената за населено място.

Прави впечатление, че участниците в катастрофи са били предимно местни жители, които добре познават пътя, но въпреки това са карали с превишена скорост.