Днес от 08:00 ч. до 11:00 ч. в посока Варна, както и утре – неделя, от 14:00 ч. до 20:00 ч., в посока София, се ограничава движението на товарни автомобили над 12 т от 30 км до 47 км на автомагистрала „Хемус”, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

 

Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река” при 30 км на магистрала „Хемус” по пътя София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград” и отново се включва на магистралата. Ограничението се налага за оптимизиране на трафика по автомагистрала „Хемус” в района на тунел „Топли дол” през почивните дни, когато много хора пътуват.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, защото по този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент, посочват оттам.