Вписването на новото ръководство на врачанската болница в Търговския регистър вече е факт, видя “Зов нюз”.

Припомняме, че заради неположен подпис този процес се забави със седмица, но от днес д-р Петър Керемедчиев е новият изпълнителен директор на лечебното заведение. Заедно с него, в срок от три години, ще ръководят Пламен Димитров и Нели Нешева.

Д-р Петър Керемедчиев е завършил „Медицина“ във Висш медицински институт – Плевен, магистър е по здравен мениджмънт от УНСС – София с квалификация по „Социална медицина и здравен мениджмънт“ от Медицински университет – София.

Той разполага с богат, близо 30-годишен опит и високи компетенции в изграждането и развитието на управленски стратегии в здравеопазването, в реализирането на фирмени, общински и държавни политики, както и в управлението и администрирането на работните процеси.

За продължителни периоди от време той е заемал отговорни ръководни постове в сферата на здравеопазването, лекарствената търговия и фармацевтичната промишленост, както и в общественото управление и финансиране.

Д-р Керемедчиев е бил директор на Регионална Здравноосигурителна каса – Плевен, зам.-кмет на Община Плевен с ресор „Здравеопазване и социални дейности“, както и един от директорите  в „Софарма“ АД. В сферата на управление на лечебни заведения д-р Керемедчиев е дългогодишен изпълнителен директор на Болница „Доверие“ – София.