Очаква се истински транспортен хаос при предстоящото спиране на трафика по Е-79, заради взривявания между Мездра и Ребърково.

Оказва се също, че целият трафик пътуващ по Е-79 към София реално няма от къде да мине, защото цели две години не са били достатъчни за довършване на ремонта на алтернативните пътища.

Това стана ясно от отговор на журналистически въпрос, зададен по време на днешната пресконференция на депутатите от ГЕРБ Петя Аврамова и Мартин Харизанов, и областният координатор на партията за област Враца Красен Кръстев.

Бившият регионален министър Петя Аврамова  обясни, че две години са преминали без никаква стратегическа мисъл за управлението на тези процеси.

За да може да бъде изграден скоростният път между Мездра и Ботевград е необходимо да бъде затворен този път и част от дейностите да бъдат изпълнени.

В момента тези, които пътуват по това направление, знаят че е изключително трудно да се пътува по временни пътища, които са изградени, за да минава тежкотоварният трафик.

Ние имахме за цел да осигурим разширяването на пътя през Рашково и да бъде подготвен за преминаване на трафика при затваряне на Е-79.

Скоро минавах по този път и той не е готов.

Пътят Паволче-Челопек също не е довършен. Той трябваше да върже този обходен маршрут, но ремонтът е изпълнен само до Челопек и е спрян до там.  

За тежкотоварния трафик АПИ имаше два маршрута, по които да го отклони.

Единият беше през Роман-Златна Панега и връзка с магистралата. Този път също не е довършен.

Има участък в Горна Кремена и Кален, които вече две години не са довършени.

Другият беше пътя от Монтана- Криводол- Борован през Бяла Слатина.

Не знам какви решения ще вземат. Зимата все още не е дошла, което е добре за строителите, но се очаква през февруари-март да бъдем в зимни условия,

така че и преминаването по временните пътища на Е-79 ще бъде изключително преживяване за тежкотоварния трафик“, каза още Петя Аврамова.