Обвиняемият за пране на над 53 млн. лв. от строежа на лот 5 на магистрала “Хемус” Борислав Колев припадна в съдебната зала докато Софийският апелативен съд четеше определението, с което да потвърди или промени мярката му за неотклонение “домашен арест”.

Заради състоянието на Колев заседанието бе прекъснато, а той бе прегледан от дежурен лекар, след което линейка го откара за допълнителен преглед в болница.

Докато не стане известно какво е здравословното състояние на обвиняемия съдът няма как да се произнесе и да определи мярката му за неотклонение.

По закон произнасянето може да стане в негово отсъствие само при изрично заявено съгласие от обвиняемия и защитата му, пише Дневник.

Миналата седмица Софийският градски съд наложи на Колев домашен арест. Днес от прокуратурата не настояха за по-тежка мярка и задържане под стража, а се съгласиха той да остане под домашен арест заради сериозни здравословни проблеми на съпругата на Колев. Адвокат Христо Ботев поиска клиентът му да бъде освободен без никаква мярка с мотива, че “обвинението е неясно и няма никакви доказателства за пране на пари”.

Кога и с какво решение ще се произнесе съдебният състав все още не е известно. Обвиненията по разследването за пране на пари от строежа на лот 5 от магистрала “Хемус” стана повод МВР и прокуратурата да влязат в конфликт и да си разменят взаимни обвинения. След няколко пресконференции в неделя както от страна на МВР, така и от страна на прокуратурата вече е започнало досъдебно производство в Софийската районна прокуратура, при което ще се проверява имало ли е натиск.

Миналата седмица международният съдия по футзал Борислав Колев бе обвинен за изпиране на 53 млн. лева за строежа магистрала “Хемус” чрез мрежа от фирми и подставени лица. В петък миналата седмица (10 декември) Софийският градски съд (СГС) му определи мярка за неотклонение домашен арест.