Районна прокуратура – Видин с обвинителен акт предаде на съд П.М. (на 32 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК.

            В продължение на 5 години обвиняемият П.М. имал връзка с Ц.Ц. Тя приключила през м. август 2022 г., когато жената окончателно прекратила взаимоотношенията помежду им.

Въпреки това мъжът я преследвал и заплашвал със саморазправа, звънял ѝ десетки пъти на ден и изпращал негови приятели да я следят.

На 27.10.2022 г. П.М. влязъл в дома на Ц.Ц. в с. Гара Орешец, област Видин, и ѝ нанесъл удар с крак в областта на гръдния кош. Тръгвайки, отправил й закани с убийство.

Пострадалата изпитвала страх за живота и здравето си и тези на децата ѝ, поради което променила изцяло начина си на живот. Опасявала се да се придвижва сама и пеша. До работата си пътувала със служебен микробус или била превозвана от дъщеря ѝ с автомобил.

Колегите на Ц.Ц. нееднократно ставали свидетели на случващото с нея и изпитвали притеснение относно агресивното поведение на П.М.

В хода на образуваното досъдебно производство за закана с убийство в условията на домашно насилие обвиняемият, който е осъждан, не се е признал за виновен. Предстои делото срещу него да продължи в съда.