През изминалата нощ на територията на община Враца образуваната снежна покривка е над 30 см., а в голяма част от населените места има временно прекъсване на електрозахранването. С оглед влошената метеорологична обстановка, бе свикан Кризисен щаб в местната администрация. Няма подадени сигнали за бедстващи жители на общината, няма и затворени пътни участъци.

В почистването на пътната мрежа в общината освен БКС, е ангажирана специализираната техника на арендатори и строителни фирми от Враца. Към момента екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на авариите по електропреносната мрежа в населените места, а от Пожарна безопасност и защита на населението премахват паднали дървета и клони, в следствие на обилния снеговалеж.

Приоритетно се почистват артериите за масов градски транспорт и участъците около детски и лечебни заведения. Общественият транспорт се осъществява с минимално закъснение.

Община Враца апелира водачите на автомобили да не паркират по начин, който възпрепятства работата на специализираната почистваща техника.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология се очаква валежите от сняг да продължат през целия ден.

Сигнали от гражданите могат да бъдат подавани на тел.: 0885 11 88 57.