Днес, в Специализирания наказателен съд се проведе първото заседание по делото срещу бившия кмет на Червен бряг Данаил Вълов, обвинен в злоупотреба с власт. Делото касае скандалния проект “Топъл обяд”, подробности около който разкри единствено “Зов нюз”.

Двама от свидетелите – Евгения Николова, която все още е началник отдел Обществени поръчки в общината и бившият зам.-кмет Светослав Георгиев обаче не се появиха. Те ще бъдат разпитани на следващото заседание.

Останалите свидетели присъстваха в зала: Десислава Белчева- директор дирекция “Хуманитарни дейности”, Ивайло Коловски – юрисконсулт и Диана Димитрова – изпълнителен директор на МИГ “Карлуковски карст”.

По време на показанията на свидетелите относно проекта “Топъл обяд” се оказа, че нито един от тях не си спомня какъв протокол е подписвал от проведената комисия. Както и че нито един от тях не се е запознал със съдържанието на офертата, предаде репортер на “Зов нюз”.

Временна “амнезия” или друга е причината за внезапната и неочаквана загуба на паметта на общинските началници, предстои да разберем…

Припомняме ви схемата, при която мъртви души получаваха топъл обяд в община Червен бряг.

„Топъл обяд“ за мъртви души в община Червен бряг

Вълов отново излъга! Собственичката, хранила мъртви души, е счетоводителка на семейната му фирма