Приключиха срещите на областния управител Георги Митов с кметовете на общини от област Враца, на които беше дискутирана степента на готовност за провеждане на предсрочни избори на 2-ри октомври.

Десетте общини от Врачанска област са готови с организационно-техническото им обезпечаване. По време на срещите стана ясно, че процесът на организация е нормален, съгласно инструкциите на ЦИК.

Демонстрационно гласуване ще има и във всяко населено място, където вотът ще се дава с машина, като са направени и графици за обучението на хората по населени места.

Георги Митов увери кметовете, че администрацията полага всички усилия вотът на 2-ри октомври да бъде проведен прозрачно и законосъобразно. Той изтъкна още, че е изискал от служителите в администрацията успоредно с организацията на изборите да изпълняват в срок и качествено и всички текущи преписки и процедури и да обработват постъпилите сигнали и жалби.

Митов призовава гражданите и политическите сили при съмнение за порочни практики като купуване на гласове да подават сигнали, като гарантира, че те веднага ще бъдат предадени на прокуратурата и полицията.