Община Враца ще промени политиката си относно нерегламентираното паркиране върху зелени и пешеходни зони в града. Това стана ясно по време на редовната сесия на Общински съвет – Враца.

Какви действия ще предприеме община Враца спрямо нерегламентирано паркираните автомобили върху зелените площи и площадковите пространства в града?

Това питане към общинската администрация отправи заместник председателят на ОбС и общински съветник от СДС Ирина Иванова, като даде за пример състоянието на площадното пространство при паметника на Софроний Врачански.

“Има няколко бетонни заграждения, които създават възможност за импровизиран паркинг. Положените плочки там са изцяло разрушени .

Питането е породено от обстоятелството, че масово тези ространства се използват не по предназначение, настилките на площадните пространства се рушат, а зелените площи се унищожават.

От отговора на зам.-кмета Александър Владимиров стана ясно, че от Община Враца ще предприемат дейности спрямо нерегламентираното паркиране.

“Два пъти сме подновявали настилката там, затваряли сме участъка, но не срещаме разбиране от страна на водачите, които паркират в района. Обмисляме вариант да бъдат преместени загражденията в началото на тази зона. Също така обмисляме сериозно да променим политиката си относно този проблем.

Конкретните мерки ще станат ясни на следващото заседание на ОбС – Враца.