Времето през новата седмица ще се задържи предимно облачно и мъгливо. Ще има условия и за целодневни мъгли и ръмежи, сочат данните към момента на създаването на седмичната прогноза на MeteoBalkans (04.12.).

Слаби валежи от дъжд се очакват във вторник и сряда, но те ще са предимно над крайните северозападни райони. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони.

Вятърът ще се задържи от юг-югозапад и температурите ще се повишат.

А ето и пълната и подробна прогноза на MeteoBalkans какво време ни очаква през новата седмица:

Времето в понеделник

През нощта срещу понеделник над по-голямата част от страната ще е предимно облачно и мъгливо. На места над крайните западните и източни райони ще превали слаб дъжд.

Минималните температури ще са между 1 и 4°С. Най-високи ще са стойностите им по Черноморието и Югозападна България – до плюс 4-6°С. Ще духа слаб вятър от изток.

През първия ден от новата седмица ще е предимно облачно и мъгливо. Очакваме и слаби ръмежи над Дунавската равнина.

Максималните температури ще се повишат ще са около 4-10°С. По-ниски ще са над Западна България и в Дунавската равнина  – до 3-5°С.

Времето в планините: Ще е предимно облачно със слаби валежи от сняг. Ще духа слаб вятър, предимно от югозапад.

Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Времето по Черноморието: Ще е предимно облачно и мъгливо. Следобед ще завали слаб дъжд. Максималните температури ще са 6-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Прогноза за фини прахови частици: Не се очакват замърсявания.

Времето във вторник и сряда

През следващите два дни от седмицата времето над страната ще е по-често облачно и мъгливо. Временни разкъсвания на облачността очакваме над планинските райони.

В сряда над крайните западни райони ще превали слаб дъжд. Над останалата част от страната ще се задържи облачно. Преобладаващите температури ще се повишат и ще са между 7° и 12°С. По-ниски ще са градусите в Дунавската равнина, където ще има условия и за целодневни мъгли – очакваните максимални температури за тези райони ще са между 4-7°С.

Промяна на времето очакваме от четвъртък.

Времето в четвъртък, петък и през уикенда

Чувствително повишение на дневните температури очакваме от четвъртък. Вятърът ще се обърне от юг и постепенно ще се усилва. Времето ще над нашата страна ще е с променлива облачност.

В петък южният вятър ще се усили, особено над източните и планинските райони. Температурите ще се повишат и на места те ще надминат 15-16°С.

В събота и неделя ще има условия за значителни валежи заради преминаващ средиземноморски циклон. По-значителни ще са дъждовете над крайните южни и източни райони. В Рило-Родопската област са възможни и гръмотевици.

В неделя с преориентирането на вятъра от  северозапад ще нахлува студен въздух и в западната половина от страната температурите ще се понижат. В нощта срещу понеделник в Предбалкана и по високите западни полета валежите ще бъдат примесени със сняг. Над източните райони вятърът ще се задържи с южна компонента и температурите ще останат високи.