Навръх християнския празник Никулден в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование във Враца бе открита нова сензорна зала за терапия на деца със специални образователни потребности.

Заместник-кметът Петя Долапчиева бе гост на събитието.

„Особено радващ е фактът, че поредна сензорна зала се открива на територията на община Враца. Това означава, че все повече деца ще имат възможност да бъдат подкрепени от специалисти и да получат помощ в своето развитие. Нека Св. Николай Чудотворец Ви подпомага във всички дела! Успешна да е дейността в новата сензорна зала и личното развитие на всяко дете“, каза в приветствието си зам.-кметът и пожела здраве и успехи на екипа на Регионалния център.

Директорът Галина Статкова сподели, че от 2017 г. там функционира богато оборудвана зала за психомоторика и ерготерапия, но нарастващият брой на деца, нуждаещи се от терапевтична подкрепа е довел до откриването на втора зала. Сензорната терапия е безплатна за децата със специални потребности от областта и се извършва от двама квалифицирани ерготерапевти.

На откриването присъстваха още Лорета Колева, началник на РУО- Враца; Калоян Дамянов, директор на Регионален център – София град; Илияна Янинска, директор на ЦСОП „Д-р Петър Берон“- Враца и ресурсни специалисти.