Любимецът на Корнелия Нинова Ивайло Лилов от Враца расте в кариерата, подкрепян от лидерката на червените.

Вече е факт и неговото повишение в  Държавната консолидационна компания (ДКК).

Доскоро Ивайло Лилов бе обикновен член на борда, но сега става представител на ДКК .

Промените все още не са вписани от Търговския регистър, тъй като не е представена декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов договор в компанията

Основната промяна обаче е смяната на изпълнителния директор Михаил Кумчев, който беше назначен само преди около месец.

Кумчев остава в петчленния Съвет на директорите (СД) но излиза от тройката която представлява дружеството, в системата на което са компании като “Кинтекс”, “ВМЗ Сопот”, “Ел Би Булгарикум” и др.

На негово място с решение на Съвета на директорите е избрана Смиляна Николова Нитова – Кръстева, която до този момент също е била част от борда. По време на заседанието Кумчев не присъства по уважителни причини.

“Не се сменя ръководството на Държавната консолидационна компания. Съставът му е същият. Прави се промяна в разпределението на функциите между членовете вътре в Борда на директорите. Членът на Съвета на директорите с представителни функции става изпълнителен директор, а изпълнителният директор остава само член на съвета.”.

Прокуратурата образува проверка за делата в ДКК

Разследването по делото е възложено на следовател от Отдел “Следствен” към СГП

Припомняме, още преди месец вицепремиерът Корнелия Нинова обяви, че целта им е промяна. В началото на декември 2021 г. прокуратурата предаде ДКК на Антикорупционната комисия. Дни преди това от ДКК беше отстранен директора Ваня Караганева.