Чрез конкурси като „Евровизия” можем да достигнем до младата аудитория, която целево искаме да привличаме за пътувания в България.

Това посочи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с Виктория Георгиева, която ще представи страната ни в предстоящото издание на събитието.

„Благодарение на нейното участие имаме възможност да популяризираме както талантите у нас, така и разнообразните природни и културно-исторически богатства”, коментира министър Николова.

По думите й подобни международно утвърдени конкурси са добра платформа за маркетинг на България като бранд и туристическа дестинация.

„Аз и екипът в Министерството на туризма търсим все по-иновативни дейности за привличане на повече чуждестранни посетители, които да отговарят на днешната реалност и променящите се навици на туристите”, каза вицепремиерът.

Николова подчерта, че конкурсът би могъл да бъде още една инициатива, чрез която да се отправи послание към публиката, че България е сигурна и здравословна дестинация за пътувания, дори по време на пандемия.

Организаторите на конкурса информираха, че надпреварата има публика в цял свят, като финалът се гледа от повече от 200 млн. зрители в 42 държави.

Те посочиха, че според анализите България е фаворит за победа, което ще е възможност да се насочи вниманието към страната и тя да се позиционира като привлекателна туристическа дестинация.

Министър Николова увери, че всяко начинание, което би имало положително влияние за работата и напредъка на отрасъла, може да разчита на подкрепа както от нея, така и от Министерството на туризма.