Обявеното за днес събрание на акционерите в МБАЛ „Христо Ботев“-Враца не се състоя. Причината е, че нито един от тях не се появи, а присъствие отбелязаха само представители на медиите в града.

След като в продължение на час журналистите чакаха пред вратата на залата, се опитаха да разговарят с директора на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев.

Управителят на болницата също не се появи. Въпреки че здравеопазването е приоритет и е от изключително обществено значение, д-р Керемедчиев за пореден път отказа да отговаря на въпроси.

Заради създалата се меко казано неудобна ситуация, все пак юристът на болницата даде кратък отговор, че датата и часът са обявени в търговския регистър и покани към акционерите не са изпращани.

Питаме как е възможно на обявеното общо събрание на акционерите на областно лечебно заведение да не присъства нито един представител и защо? Питаме също, има ли проблем в областната болница, който провокира отношението на нейния управител към медиите?

Следващата обявена дата за общо събрание е на 04-и август. При създалата се ситуация можем само да гадаем дали и то ще се състои.

Припомняме, че подобна “практика” за уведомяване на акционерите за общо събрание не е непозната и през годините е била използвана при време на големите кризи в лечебното заведение.