На територията на  “Химко” са останали само разрушени сгради и празни складове.

В действителност описаното движимо имущество в обявлението за публична продан, което вещото лице е оценило за колосалните близо 17 млн. лв. не съществува, твърди източник на “Зов нюз”.

“Не е останала дори една борма! Всичко, в което има нещо ценно или може да се продаде е изнесено. Имаше едни големи мотори и тъй като не знаеха как да ги разглобят, ги пускаха на земята отвисоко, за да вземат от тях, каквото може да се продаде.  Тримата собственици се караха и всеки режеше и продаваше, криейки се от другия…”

Питаме Прокуратурата, с какви мотиви и коректно ли вещо лице е оценило 700 дка. земя и близо 170 сгради на територията на “Химко” за 7, 180 666, 80 лв., като твърди, че формираната начална цена е съвкупност от цената на недвижимите имоти и подобренията, извършени в тях.

Има ли изобщо извършени подобрения и ако има, какви са те?

Съществуват ли в действителност и ако да, струват ли 16, 665780,02 лв. съоръженията, посочени като движимо имущество в описа за публичната продан, повечето от които влезли в експлоатация през 1965г. ?

 

Призоваваме звено Инспекторат към Министерство на Правосъдието да се сезира и да провери коректно ли е извършен описът за публична продан и в какви срокове?