Две седмици след парламентарните избори народният представител Мартин Харизанов организира обща среща с представители на бизнеса, здравеопазването, културата, изкуството и обществени дейци, с която сложи началото на поредица от срещи и изпълни поетия от него ангажимент за постоянен диалог с обществеността.

На събитието присъстваха депутатът Красен Кръстев, кметът на община Враца Калин Каменов и представителите на коалиционните партньори от СДС Ирина Иванова и Румен Петков.

Срещата откри Мартин Харизанов, който благодари за подкрепата и бе категоричен, че такива събития ще бъдат регулярни, за да се решават бързо и ефективно всички въпроси, проблеми и предизвикателства на врачанската общественост.

„Благодаря ви за силната подкрепа на изминалите избори. Заедно доказахме, че сме силен отбор, който работи с грижа за Враца и областта. Такива срещи са важни, за да можем заедно да вървим по правилния път за развитие на града и региона. Сигурен съм, че подкрепата за нашия кмет Калин Каменов ще бъде също толкова категорична на предстоящите местни избори, защото от всички нас тук в тази зала зависи община Враца да продължи да бъде предпочитано място за бизнес, нови инвестиции и добро здравеопазване.”

Кметът Калин Каменов поздрави присъстващите и изрази увереност, че ще бъде продължена успешната съвместна работа с всички заинтересовани страни за развитието на Враца.

„Това, което постигнахме заедно, се надявам да бъде успех за Враца, защото нашия град има нужда от подкрепа. Бизнесът има нужда от хора, които да му помагат, а не от хора, които да пречат. С общи усилия, чрез подкрепата на Мартин Харизанов и Красен Кръстев, ще работим за развитието на Враца. Благодаря ви, че сте ни приятели през всичките тези години и че заедно не спираме да градим по-доброто бъдеще на общината. Затова съм сигурен във вашата подкрепа и на предстоящите местни избори.”

Депутатът Красен Кръстев говори за обновяването в ГЕРБ и за силната енергия на младите хора като Калин Каменов и Мартин Харизанов.

„Благодаря ви за това, което вие давате всеки ден чрез своята работа, помагайки на много хора и давайки работа и спокойствие на много семейства. Вие давате сили на нас да работим с още по-голяма увереност, за да може да се случват добри неща в нашата община. Ние работим усилено и сме сигурни в подкрепата ви, когато дойдат моментите за избор. Следващият избор е близо и съм сигурен, че няма нужда да убеждавам никого от вас, че Враца има нужда от кмет като Калин Каменов”, каза Красен Кръстев.

Срещата продължи с разговори и дискусии за развитието на областта, като представителите на частния сектор представиха своите становища по редица въпроси от обществен интерес. Те бяха категорични, че устойчиви резултати могат да бъдат постигнати само чрез съвместна работа с местната власт и народните представители. От своя страна, кметът Каменов и депутатите Харизанов и Кръстев бяха категорични, че ще продължат да работят в тясно сътрудничество с частния сектор, за да се превърне Враца във водещ икономически център.

Народните представители от Враца заявиха, че ще работят заедно за по-добри условия на труд и по-високи възнаграждения за всички културни дейци.

По отношение на здравеопазването, Харизанов и Кръстев споделиха, че регулярният диалог с медиците от областта ще даде важна обратна връзка за предизвикателствата и възможните решения, за които да се работи в предстоящия парламент.