Нанопрепаратът “Ликуид Гард” може да ни предпази за повече от година от вируси и бактерии.

Това е добра новина в ситуацията на пандемия и тотален колапс на много институции, здравни заведения, производствени процеси, държавни и общински администрации.

ВиК – Враца и Чех Пласт ЕООД са фирмите, които вече са направили своята защита с препарата.

В момента има интерес и се водят преговори с училища, детски градини, медицински заведения, хотели и ресторанти в града, като предстои третиране на още няколко обекта в близко бъдеще.

Във ВиК са третирани приемният салон, инкасаторски салон и всички работни помещения и общи части с достъп на клиенти в сградата на дружеството.

Производствени и административни помещения на Чех Пласт и всички служебни автомобили също са третирани с “Ликуид Гард”.

“Ликуид Гард” е изключително подходящ и доказал своята ефективност при обработка на общински административни сгради, училища, детски градини, социални домове, медицински заведения, превозни средства на градски транспорт, спирки, детски площадки и т.н.

Предоставената защита след еднократно нанасяне е за срок от минимум една година. Продуктът е абсолютно безвреден, не съдържа опасни химикали и притежава лабораторни изследвания и сертификати от реномирани европейски и български институции доказващи 99.9% ефективност срещу COVID-19, грип А (H1N1), бактерии, гъбички, плесени и други. 

Уникалността му се състои в това, че веднъж нанесен върху дадена повърхност, въздействието на препарата е минимум 1 година, с 99,9% унищожаване на вируси, бактерии, гъбички, плесени.

Втората основна характеристика на продукта, която го отличава от другите, е начинът му на действие. Нанопокритието от аморфно стъкло създава върху повърхностите слой от милиони положително заредени остриета, които привличат и пробиват отрицателно заредените клетъчни мембрани на микроорганизмите и ги унищожават чисто механично – елиминация без създаване на резистентност.

Продуктът създава твърд защитен слой върху всякакви повърхности, който не може да бъде премахнат по никакъв начин, освен абразивно, което от своя страна допринася за дълготрайния му ефект от над 1 година.

С продукта е третирана сградата на Ректората на Медицински университет – Пловдив. Катедрата по микробиология и имунология към университета направи и тестове за продължителна антимикробна защита на 24 часа, 48 часа и 14 дни след третиране с „Ликуид Гард“.

Резултатът от изследването показа много добър антибактериален ефект спрямо използваните тест – микроорганизми.

РЗИ службите в страната редовно взимат проби (смивки) от третирани повърхности за изследване и резултатите показват между 150 и 200 пъти по-ниско микробно число спрямо нетретирани повърхности.

Едно от предимствата на препарата е , че той е 6 до 7 пъти по-евтин от конвенционалните дезинфектанти. За сравнение,  при използването на спирт, обработката на един кв.м. веднъж дневно струва поне 7 пъти повече отколкото еднократното третиране с „Ликуид Гард”.

 Защитата е минимум 12 месеца и е постоянна – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината. Със своята сертифицирана износоустойчивост препаратът осигурява хиляди цикли на последващо почистване с вода или почистващи препарати.

“Ликуид Гард” печели приз за  иновация №1 на Германия за 2019г. 

Здравни и практически предимства:

Сертифицирана 99.99% ефективност срещу коронавирус COVID-19, TGEV коронавирус, грип тип А (H1N1) и 99% от болестотворните микроорганизми.

Дълготрайност на защитното покритие от минимум 12 месеца.

Абсолютно безвреден за хората и третираните повърхности, с перфектен резултат на дерматологичните тестове. Не съдържа халогени, тежки метали и нано сребро.

Подходящ за всякакви неабсорбиращи повърхности като керамика, композити, стъкло, метали, пластмаси, камък, дърво и абсорбиращи повърхности като текстил, кожа, стенни покрития, филтри. Изключително подходящ е за нанасяне върху телефони, таблети, компютри и друго офис оборудване, които според последни проучвания са до 6 пъти по-замърсени с микроорганизми от тоалетната чиния.

Единственият продукт на пазара, който осигурява ефективна и дълготрайна защита за абсорбиращи подови покрития като килими и мокети.

Осигурява унищожение по революционен физичен, а не химичен способ, като така гарантира пълна липса на мутагенност и резистентност.

100% прозрачност, устойчивост на солена вода и почистващи препарати. 2000 астрономически часа (3-4 години) устойчивост на атмосферни влияния, съгласно ISO 11507A. Механична устойчивост при почистване с вода и кърпа – 40000 цикъла за стъкло и керамика, 20000 цикъла за метали и 5000 цикъла за пластмаси, съгласно ISO 11998.

До момента защита с препарата са направили : Община Бургас (всички сгради и съоръжения общинска собственост), Община Пловдив (всички детски градини), Медицински университет – Пловдив, Дентален факултет на Медицински университет – София, АЕЦ „Козлодуй“, „Метрополитен“ София, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Пловдив, Медицински институт на МВР, Гранд хотел Пловдив, Курорт „Албена“, “АТАРО Клима“,„Спиди“.

Разрешителни, тестове и сертификати:

  • Разрешение №2632-4/13.11.2020 Министерство на здравеопазването на Република България
  • Тест за ефективност срещу COVID-19, ГЬОТЕ УНИВЕРСИТЕТ, Фракфурт
  • Тест за ефективност срещу грип тип А (H1N1) EUROVIR
  • Тест на вируцидната активност EUROVIR + INTA ARGENTINA
  • Дерматологичен тест DERMATEST
  • Тест за технологични повърхности – лаборатория за изпитване АЛИМЕНТИ
  • Тест за дълготрайност QUALITY LABS
  • Тест за антимикробна активност BIOPHARM
  • ISO 11507A & ISO 11998
  • Много други тестове и изпитания, които могат да бъдат предоставени при поискване.

При интерес или за получаване на контактна информация с фирмата изпълнител можете да позвъните на тел:

 0887 273 923, Тони Христов, управител.