Синът на кметицата на Софрониево Денис Димитров отново е в ареста, след като вчера е бил задържан заради открити в двора на къщата му около 10 кг. суха листна маса, разпределена в чували.

При тестовете полицаите установили, че става въпрос за канабис.

Очаква се днес да се разбере дали мярката за неотклонение на сина на кметицата на Софрониево Демира Димитрова ще бъде удължена на 72 часа.

Денис твърдял пред полицаите, че чувалите с канабис са му били подхвърлени, съобщиха за медията ни отлично информирани източници.

Те припомниха, че тази версия Денис разказва за втори път.

Първият път синът на кметицата на Софрониево се опитал да убеди униформените, че откритите над 10 растения канабис в таванско помещение на друга от къщите на семейството в Софрониево са … подхвърлени.

В последствие Денис Димитров се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния и сключил споразумение с прокуратурата.

С определение на съда през юли 2021 г. му е наложено наказание от 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок, което има последици на влязла в сила присъда.

Условната присъда на Денис Димитров за същото престъпление все още е в сила.

Хора от селото разказват, че кметската фамилия буквално е завладяла населеното място и много от жителите му живеят в страх. Мъжът на Демира е едър земеделски производител, а семейството притежава множество имоти в Софрониево.

Разбиха мини лаборатория за отглеждане на канабис на тавана на кмета на Софрониево

Осъдиха сина на кметицата на Софрониево