Врачанският окръжен съд осъди обвиняемия Димитър Т. (Тимето) на 1 година „лишаване от свобода“, която той ще изтърпява при първоначален „общ режим“ за държане с цел разпространение на наркотици. Наказанието е определено въз основа на  постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Враца и защитата на Д. Т. Обвиняемият, който е осъждан, се е признал за виновен в това, че на 06.06.2022 г., около 17 часа, в землището на гр. Козлодуй, в управлявания от него лек автомобил „Мерцедес”, без надлежно разрешително, в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение общо 21,92 грама високорискови наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин – на обща стойност от 627,30 лв.

С одобреното споразумение, за това престъпление на Димитър Т. е наложено ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, което той ще трябва да изтърпи при първоначален „общ“ режим.

Обвиняемият Димитър Т. ще трябва да заплати направените по делото разноски в размер на 2 295 лв.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно, не подлежи на обжалване и протест, и има последиците на влязла в сила присъда

Припомняме, че обявеният за най-голям дилър на наркотици в Козлодуй Димитър Т. – Тимето и друг път е бил залавян с голямо количество наркотици.

За първи път Тимето е хванат с над 10 дози марихуана.

За тази престъпна проява обаче той е наказан само с глоба.

През декември 2021г. полицаите отново задържат наркодилъра, този път с около 14 дози марихуана.

След тази проява Тимето отново е пуснат на свобода и наказан условно с изпитателен срок.

По време на изпитателния срок, даден му от съда за да се поправи, Димитър Т. отново е бил уличен в престъпление, като в тайник на лек автомобил, негова собственост, в землището на гр. Козлодуй, е държал високорисково наркотично вещество – 28.8 гр кетамин, разпределено в 22 полиетиленови пликчета.

Припомняме, че Димитър Т. – Тимето бе обявен от дректора на ОД МВР – Враца Цветко Нинов за “един от най-големите разпространители на наркотици на територията на община Козлодуй”