Свидетели сме на поредния опит за масирана атака срещу платформата за честни избори “Ти броиш”. Явно някой много се страхува от нашата решителност да се справим с подмяната на вота и да гарантираме опазването на всеки глас.

Този път опитаха да ударят по платформата “Ти броиш“ като само за три дни на сайта са въведени хиляди фалшиви имена и ЕГН. Проверка на екипите на „Ти броиш“ установи, че 75% от тях са на несъществуващи хора, които би следвало да са доброволци за гарантиране на честния вот на 02 април. Това в числа е: 7347 фалшиви записа, направени в периода между 13.03 и 16.03 от общо 45 IP адреса. Основно от тях са постъпили малко над 6000 записа на 14 март от 35 IP адреса.

Експертният екип на „Ти броиш“ предприе незабавни адекватни мерки като ограничи възможността за въвеждане на фалшиви данни. Всичко това наложи допълнителни усилия за обработване на цялата постъпила информация и конкретно проверката и валидирането на всеки един от тези записи, което затруднява работата на екипите на „Ти броиш“.

Отново задкулисно се кроят планове срещу демокрацията, срещу промяната и най-вече срещу българския народ, като се правят опити да му се отнеме изконното право да даде своя глас и той да бъде отчетен честно и прозрачно. Това е още една причина да се мобилизираме и да покажем, че в страната ни има отговорни хора, които не само ще защитят вота на всички българи, но и ще се борят за една достойна демократична и правова страна, каквато България може и трябва да бъде.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!