Броят на секционните избирателни комисии в област Враца е 325, като това включва и допълнителните секции, които ще са 9.

От тях с машини са 229, а с хартиени бюлетини – 86, а предвидените бюлетини са 153 800.

Секциите с подвижните избирателни кутии са 25 на брой.

Машините ще пристигнат по график утре и ще бъдат оставени директно в секциите.

Телефоните, предназначени за видеонаблюдението вече са раздадени по общините, Информационно обслужване проверява дали всичко е наред с тях и ще бъдат раздадени утре, заедно с другите материали, когато ще се направи и първият тест от комисията.

Ако в някое малко населено място от областта няма обхват на членовете на комисиите е дадена инструкция да направят запис на броенето, който ще бъде предоставен с протокол след това.

Това заяви говорителят на РИК-Враца Силия Иванова.

Гласоподавателите в областта са 152 333.

В оперативния план са включени няколко работни групи, които ще отговарят на жалбите и сигналите, подадени през изборния ден.

Секциите ще бъдат охранявани от полицията.

„500 полицаи от ОДМВР-Враца ще охраняват изборния процес, а във връзка с бомбените заплахи –  нашите служители ще направят обиск на всички сгради, които са включени в изборния процес в неделя и тези помещения, които няма да се ползват ще бъдат запечатани“, заяви комисар Иван Коцев, началник отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Враца.

По повод осигуряването на непрекъснат процес по време на изборния ден, областният управител Георги Митов заяви, че са осигурени допълнителни генератори за ток и допълнително захранване с интернет връзка.