Отборът по стрелба на СК „Спартак- Враца“ при ОД на МВР – Враца взе участие в заключителния етап от Републикански преглед по стрелкова подготовка за служители на МВР.

Събитието бе проведено в дните  от 29.07.2020г. до 03.07.2020г. в гр. Варна.  Организаторите от Спортна асоциация на МВР, Стрелкова асоциация – МВР и домакините от ОД на МВР – Варна показаха отлична подготовка и организация при провеждане на първенството, като съблюдаваха и спазването на всички противоепидемични мерки.

Врачанските полицаи от мъжкия отбор в състав Ивайло Флоров, Николай Милушев и Петко Петков, след безпрецедентно бърза и точна стрелба, спечелиха първо място и купата в отборната надпревара при мъжете.

Целия мъжкия състав влезе и в финала за индивидуалната надпревара , но най-добро класиране направи Ивайло Флоров, който стигна до седмото място.

Технически проблем в стрелбата на женския отбор в състав Катя Василева и Габриела Гигова ги остави извън призовата шестица.

В индивидуалната надпревара при жените, Катя Василева също след квалификациите влезе на финал и се класира на седмо място.

В комплексното класиране купата спечелиха стрелците на ОДМВР- Варна следвани от отборите на ОДМВР-Силисра и ОДМВР – Кърджали.

В републиканското първенство взеха участие 21 отбора и общо 109 състезатели.

Следващото състезание, на което стрелците на СК „Спартак-Враца“ са и организатори, е традиционен турнир по стрелба с пистолет по случай 5 юли – професионалния празник на служителите от МВР.

Турнирът ще се проведе на 06.07.2019г. от 10,30 часа на стрелбището при УТК „ Дъбника“ – КАТ Враца.