Районен съд – Монтана наказа с 2 години „Лишаване от свобода“  жител на село Владимирово, община Бойчиновци за   блудствени действия с две малолетни момичета.

Според документите по делото на неустановена дата в края на 2021 година в дома във Владимирово, в който живеел, подсъдимият Б. Т. Ц. с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление блудствал с малолетната Т. С. М./13 г./ като за това употребил сила.

Досъдебното производство по случая установило също, че на неустановена дата през април 2021 г. в същото жилище,  подсъдимият блудствал и с малолетната  С. В. И. /8 г./.

На 3 февруари 2022 г. Б. Т. Ц.  употребил сила като дърпал малолетната С. В. И. с намерение да отидат в съседна стая, за да прави секс с нея.

Деянието останало недовършено поради появата на друго лице в къщата. Пред съда подсъдимият се призна за виновен, призна всички факти в обвинителния акт и заяви, че желае делото да се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, при което съдебния състав при осъдителна присъда задължително намалява наказанието с 1/3.

Съдът одобри искането на подсъдимия и защитата му и  призна Б. Т. Ц. – 36 годишен,  с основно образование, безработен, осъждан, за виновен в това, че в края на 2021 г.  като употребил сила блудствал с Т. С. М./13 г./., за което го осъди на 3 години „Лишаване от свобода“, които намали на 2 години „Лишаване от свобода“.

Съдът призна подсъдимия за виновен и за блудство със  С. В. И. /8 г./ през април 2021 г. , за което го наказа с 1 година и 4 месеца „Лишаване от свобода“. За опита на 3 февруари 2022 г. със сила да принуди С. В. И.  да прави секс с него, Б. Т. Ц. бе осъден също на 1 година и 4 месеца „Лишаване от свобода“.

РС определи  на Б.Т. Ц. едно общо най-тежко наказание в размер на 2 години „Лишаване от свобода“ при първоначален „общ режим”.

Съдебният състав  групира наказанията по настоящето дело  и по дело за незаконно отглеждане на наркотици, за което Б. Т. Ц. е осъден през 2022 г. на 6 месеца „Лишаване от свобода“ условно,  като определи най-тежкото наказание – 2 години „Лишаване от свобода“  при първоначален „общ режим”.

Магистратите присъединиха към това наказание и наказанието „Глоба“ в размер на 600 лева в полза на Държавата, наложено на Б.Т. Ц. през 2022 г за  управление на МПС без регистрация.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред ОС -Монтана.

Присъдата е подписана с особено мнение от Председателя на съдебния състав.