ГЕРБ-СДС ще върнат мандата най-вероятно утре.

Това заяви кандидатът за премиер Даниел Митов пред журналисти. Той коментира отказа на „Има такъв народ“ да проведат разговори за формиране на кабинет.

„Ние направихме сериозен и открит опит да призовем на диалог партиите, с които имахме намерения да разговаряме. За съжаление те отказаха.“

Искахме да проведем диалог, защото на България е необходим стабилен кабинет в тази тежка ситуация. За съжаление партията “Има такъв народ” отказа разговори. Ние уважаваме тяхното решение, но искам да им кажа, че партиите на статуквото, за които те говорят, че няма да провеждат разговри с тях, имат много избиратели, които са им гласували доверие. Отказът им от диалог показва една политическа незрялост”, категоричен бе той.

„Утре има Изпълнителна комисия на ГЕРБ и ще решим какво да правим с мандата. Днес няма да го върнем. Утре ще решим и ще ви уведомим”, разкри Митов.

„С нас не са водени разговори. Виждаме, че се водят едни задкулисни разговори. Те крещяха срещу задкулисието, а сега то ги е превзело изцяло. Няма как да коментирам дали ще подкрепим правителство на ИТН, като нямаме никаква представа какви разговори се водят и какво ще представлява това правителство. Единствената партия, която няма да подкрепим за съставяне на правителство, е БСП. Това сме го заявили ясно. За вариант да подкрепим правителство на ДПС въобще не е мислено”, обяви Митов.

„Нямам информация за разговри между американската посланичка и ИТН, ДБ и ИСМВ”, отговори за финал на журналистически въпрос той.