Трима експерти от Министерство на образованието проверяват работата на началника на Испектората във Враца Лорета Колева.  За проверката, която тече вече от няколко дни, писа първо Конкурент.

Лорета Колева

Проверката се извършва след постъпил сериозен сигнал и кадърът на Владислава Лакова Лорета Колева вероятно ще трябва да отговаря на неудобни за нея въпроси, твърдят източници на “Зов нюз”.

Припомняме, че назначението на Колева бе меко казано скандално.

След като тя се яви като единствен кандидат на конкурса за длъжността директор на Инспектората по образование във Враца беше… скъсана, защото не успя да се пребори сама със себе си за мястото. След този неуспех бе направен втори конкурс и след поправителния, Колева успя да спечели мястото.

По същото време нейният съпруг Красимир Колев вече бе назначен за зам. – областен управител на Враца, като преди това беше станал член на ДСБ и общински ръководител на структурата.

Тогава обаче никой не обърна внимание, че семейството е на постове, които вероятно представляват конфликт на интереси.

От своя страна Владислава Лакова не излизаше от Областната управа и “съветваше” тогавашния областен управител от квотата на ИТН Стефан Красимиров, който за краткото време на тази длъжност за малко да даде пещерата Леденика и парка във владение на Горското във Враца и да провали похода “Козлодуй – Околчица”.

Интересно ще бъде дали Лакова отново ще бъде водач на листата на Демократична България- Обединение, ако лъснаст издънки на нейния кадър след приключване на проверките на МОН.