МГЕБ-Враца организира Благотворителен кулинарен фестивал-базар.

Събраните средства ще бъдат дарени за изографисване на храм “Св.Георги” в село Върбица.

Днес от 10:00 часа пред закритото игрище по мини футбол над стадион ,,Христо Ботев” ( Балона) представители на всички пенсионерски клубове се включиха в Кулинарния фестивал с приготвени традиционни за Северозапада вкусни гозби и други приятни кулинарни изкушения.

Вкусните гозби бяха продадени на благотворителен базар, а средствата от него ще бъдат дарени за изографисване на храма “Св. Георги” в село Върбица.

Благотворителният кулинарен фестивал – базар обедини в обща кауза народните представители Мартин Харизанов и Красен Кръстев, кмета на Община Враца Калин Каменов, председателят на Общински съвет- Враца Владимир Христов, общинските съветници Тони Милева, Цвети Николаева и Десислава Димитрова, заместник – кмета Петя Долапчиева, кметове на малки населени места, Моника Пламенова Ангелова, Владимир Миленков, Владимир Тодоров, Лора Младенова-Атанасова, Поля Велковска,   Мартин Кавдански, Димитър Димитров, Мирослава Стойчева, Петър Коцев, Тони Иванова, Виктор Кристиян Василев, представители на младежката организация на ГЕРБ – Враца, представителите на ЖГЕРБ и СГЕРБ.

Припомняме, че храмът е построен със средствата на Община Враца, Врачанска митрополия и лични дарения.
Днес бяха събрани 1800 лева, с помощта на които църквата ще бъде изографисана.

Жури оцени най-вкусните, най-автентичните и атрактивни ястия в палитрата блюда в категориите сладки и солени баници, пити и сладкиши, които бяха закупени в своеобразен базар. Най-добрите кулинари получиха награди и грамоти.

„Днес ни събира каузата, в която всеки един от нас е благотворител, защото храмове се правят със сърце, вяра и с обич за хората. Благодаря Ви, че се отзовахте и участвахте в организираната от Младежи ГЕРБ благотворителна инициатива, с която успяхме да съберем средствата за изографисването на храма в село Върбица“, заяви депутатът Мартин Харизанов.

Народният представител Красен Кръстев приветства благородната инициативата, като подчерта, че добротворните дела, вярата и традициите са в основата на националния ни дух.

“Радвам се, че виждам толкова хора тук днес, водени от  мисълта и примера, как с общи усилия можем да подпомогнем доизграждането на параклиса „Свети Георги“. Благодарен съм, че съумяхме заедно да се включим в това дело, дни преди празника на духовността 24 май “, подчерта Красен Кръстев.

Своята подкрепа изрази и кметът на Община Враца Калин Каменов, като изрази увереност, че традициите ще пребъдат, когато се предават с мъдрост и вяра от поколение на поколение.

Специален музикален поздрав към всички присъстващи на благотворителния кулинарен фестивал – базар отправиха танцьорите на Ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководител Мирослав Аспарухов.