Наркотик е намерен и в затвора във Враца, съобщи окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Намерен е и над 3 кг. канабис, 12 грама кристали метамфетамин, 1 грам кокаин и незаконен газов пистолет в частен дом в Соколаре

по време на полицейската акция срещу разпространението на наркотични вещества в област Враца, организирана от окръжна прокуратура Враца и проведена от Областна дирекция на МВР-Враца.

Един е задържан, а собственикът на дома, в който са открити колосалното количество наркотици, се издирва от полицията.

Над 12 кг канабис пък е намерен в къща в с. Главаци, община Криводол, като населеното място продължава да държи първенството по отглеждане и държане на канабис и за пореден път полицаите са открили канабис там.

До този момент 12 са задържаните лица, а 13 са образуваните досъдебни производства по време на акцията, съобщиха на съвместен брифинг полицията и прокуратурата във Враца.

Няма населено място в областта, където да не са открити наркотици, като Бяла Слатина се очертава като лидер в разпространението,

казаха още на брифинга.

По информация на прокуратурата най-големият дилър в Белослатинско е задържан.

Проблем е това, че има задържан и в района на гимназията в Бяла Слатина, който не е разпространявал наркотици, а ги е държал.

От полицията отрекоха, че наркотрафикът в областта е организиран, като казаха, че в момента наркоразпространителите се движат на малки групи, като мигрират от една в друга.