Депутатът от Враца Мартин Харизанов помогна и съдейства за събирането на средства за малкия Богомил от Роман, който страда от глиален тумор, разбра “Зов нюз”.

След старта на новата кампания, само за няколко дни по дарителската сметка на момчето са се събрали над 50 000 лв., които са постъпили от около 400 дарители.

Това е и добрата новина за тази седмица, която показва колко сърцати хора са българите.

“За пореден път се убедих ,че доброто съществува ,благодаря ви от сърце! Бъдете благословени!,” написа майката на Боги и съобщи, че на този етап спират събирането на средства за лечение на детето.

“Благодарение на своевременните действия на Харизанов, само за два дни беше събрана сумата от 42 000 лв., разказа за медията ни г-жа Христина Петкова, която организира и активно подкрепя кампанията.

Тя е потърсила Мартин Харизанов за съдействие, който веднага откликнал на молбата и освен с лично дарение, се е свързал и с НОВА ТВ, приятели и бизнесмени, с цел популяризиране на кампанията и набиране на средства, нужни за лечението.

В помощ на Богомил се включват от самото начало голям дарител, както и Община Роман, бизнесмени, общественици, жители на града, приятели и роднини на семейството.

Боги е диагностициран и започва да се лекува през август миналата година.  В момента детето се намира в клиника в Истанбул с инфекция на горните дихателни пътища. След като се излекува от инфекцията, вливанията на медикаменти за основното заболяване трябва да продължат.