Народният представител Мартин Харизанов призова за спешни мерски министрите на Радев и колегите си от всички парламентарни групи, относно зачестилите катастрофи със смъртни случаи, при които само за два дни загинаха четирима младежи.
Чрез пост във “Фейсбук” Харизанов припомни на Шишков и Демерджиев, че ” животът не е резевна част, която можете да замените”:
“Гневен съм и едновременно с това съм изключително тъжен, защото само в рамките на два дни четирима младежи изгубиха живота си във войната на пътя.
Само за ден на територията на област Враца станаха редица пътнотранспортни произшествия, а на инфарктната отсечка при Ребърково тази вечер четирима души едва не изгубиха живота си.
Войната по пътищата трябва да бъде прекратена сега!
Десетки хора загиват всеки ден, а безрасъдните шофьори почернят стотици семейства!
Призовавам за незабавни и безкомпромисни мерки министрите от служебното правителство на Румен Радев. Настоявам за бърза реакция и от колегите ми от всички Парламентарни групи!
Настоявам да бъдат предприети възможно най-суровите наказания за пияни и дрогирани водачи на МПС, както и за такива, които шофират екстремно и рисково!
Министър Шишков, министър Демерджиев- животът не е резервна част, която можете да подмените!
Не можем да останем слепи и глухи за почернените семейства-само днес загинаха четирима млади българи!”, написа Мартин Харизанов.