Кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов и кметът на община Оряхово Росен Добрев обединиха кметовете на селата в общината, както и местните жители в обща кауза против вандалските прояви под надслов “Не на вандализма”.

 

Поводът е разрушен от вандали кът за почивка и пикник в село Лесковец. Мястото е любимо както на местните , така и на гостите на селото и общината.

С много желание кметът на Лесковец Галина Светозарова създава този кът, като засажда дръвчета, поставя пейки, циментира, възстановява старата чешма и построява барбекю. Хората използват мястото за почивка и празници, докато на 20.02.2023 г. неизвестни лица разрушават барбекюто край чешмата в селото.

Месец след вандалската проява Мартин Харизанов дари ново барбекю и заедно с г-н Росен Добрев – кмет на Община Оряхово, обединиха кметовете на всички населени места в една обща кауза – „Не на вандализма!“.

“След вандалския акт кметът на Лесковец качи пост в социалните мрежи, с който показа разрушенията на мястото, създадено с толкова много труд за хората от Лесковец. Последва сериозен отзвук и негодувание у хората. Тогава взех решение да помогна и се включих във възстановяването на пораженията, както и в инициативата на кметовете от населеното място “Не на вандализма”.

За мен общините са сърцето на област Враца и е от изключителна важност кметовете да имат подкрепата на народните представители, както и на държавата.

Мой приоритет е да съм сред хората в населените места и да помагам винаги, когато имам възможност.” , каза кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов.

След възстановяването на къта за почивка в Лесковец Харизанов се включи и в засаждането на дарените от него осем дървета от вида “Кълбовидна каталпа” около сградата на СУ “Христо Ботев” в града.

Дърветата бяха засадени по мобла и с помощта на директора на училището Силвия Михайлова и учители, под вещото ръководство на лесовъда на общината Павлин Савов и след положителното становище на специалист-еколог Анелия Василева.

Новите дървета са засадени на мястото на старите необратимо компрометирани кипариси.

“Изграждането и поддържането на зелена инфраструктура в градска среда са от огромно значение за населените места, а младите българи са най-голямото богатство на страната ни и те трябва да бъдат учени да съхраняват околната среда. “,

каза Мартин Харизанов и допълни, че хората, които имат претенции да бъдат политически представители, трябва да познават проблемите на местните общности и да правят всичко възможно да съдействат на кметовете .

“Ние от ГЕРБ-СДС сме сред хората, познаваме ги, знаем какви са техните проблеми и активно се включваме в решаването им,

докато нашите опоненти разказват приказки от градинката пред Народния театър в София как ще преборят демографската криза в Северозапада. За разлика от тях ние предлагаме реални решения и не сме спирали да работим за развитието на област Враца и Северозапада – с ясен план и конкретни мерки и инициативи.”, заяви Харизанов.

Гласувайте за ГЕРБ-СДС №2 и с преференция 102 за Мартин Харизанов!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.