Започна изграждането на мини парка в Социалната услуга към Община Враца – “Звено майка и бебе” . Проектът се реализира от Мартин Харизанов с помощта на Михаил Томов, Фондация „ Ние българите по света“ и „Нов живот“- Чикаго.

 

Целта е обособяването на защитена среда, в която децата и майките ще могат да се разхождат и да прекарват време навън.

„Благодаря от сърце на кмета Калин Каменов и на хората, които откликнаха на моята идея да създадем възможност за бременните жени и майките с деца, които са потребители на звеното, да имат възможност за спокоен и пълноценен живот в него.

Припомням, че мини паркът ще бъде съобразен с възрастовите изисквания за потребителите на услугата, като ще бъде създадена зелена площ със свежа трева, засадени вечнозелени дървета и ще бъдат обособени кът за игри и места за почивка.

Потребителите са майки с деца, както и деца от рискови групи, и се насочват с мярка за закрила от отдел “Закрила на детето”, както и случаи на домашно насилие.

За мен това е много чувствителна тема и смятам, че ние като общество трябва да откликваме и да полагаме грижи за хората в риск, особено що се касае за бременни жени, майки с деца и хора, преживели насилие в семейството.

Като народен представител ще работя за това лицата, пострадали от домашно насилие или в риск, да могат да разчитат на бърза и ефективна защита и помощ.”, категоричен бе Мартин Харизанов.